La noi, pe Tărâmul Magic, a fost petrecere. Micuții și-au pus pantofii de dans (remarcați adidașii cu leduri), și-au împodobit scaunele cu rotile cu fundițe, și-au luat cornițele de ren și au venit la serbarea de Crăciun dedicată lor.

Le-au fost alături mulți prieteni, ambasadori #TeamHOSPICE, voluntari și susținători ai cauzei HOSPICE. Ștrengarul Mario, ca de fiecare dată, a fost fotograful oficial al evenimentului. Maria a inventat ad-hoc un joc de Crăciun, iar la momentul de magie, Claudiu a ales culoarea verde. “Pentru că verdele înseamnă speranță”.

Încălțați în pantofi de dans, îmbrăcați în zâne sau reni și cu scaunele cu rotile decorate cu fundițe, copiii au uitat preț de câteva ore de probleme. S-au răsfățat cu dulciuri și tot soiul de bunătăți, au pregătit colinde și poezii pentru invitați, s-au jucat cu bagheta și jobenul magicianului care a venit la serbare și au făcut multe, multe fotografii.

Ciprian, unul dintre copiii beneficiari ai HOSPICE, a pregătit și o surpriză pentru prietenii lui, dar și pentru personalul HOSPICE. În urmă cu doi ani, când a paticipat la maratonul București alături de Doru Todoruț, Ciprian – diagnosticat cu sindrom extrapiramidal și tetrapareză spastică – s-a împrietenit cu solistul de la Deep Central. Așa că acum au pus la cale împreună, până la cele mai mici detalii, un moment artistic.

Iar după ce au cântat și au dansat alături de Doru Todoruț, în centrul de zi de la HOSPICE a venit și Moș Crăciun, încărcat cu daruri. Sănătoși sau bolnavi, copiii îl așteaptă la fel pe Moș: cu poezii și colinde, cu nerăbdare și multă, multă bucurie. Alex s-a ținut de promisiune, i-a cântat “Moșule, ce bătrân ești”, iar Robert i-a șoptit Moșului că a fost atât de bun tot anul, încât s-a ales și cu renumele de “Cumințenia Pămânului”. Au primit cu toții cadouri, pentru că toți au fost cuminți și au înfruntat cu mare curaj bolile incurabile sau limitatoare de viață cu care se confruntă. Iar la final, Maia, un alt copil beneficiar al centrului, le-a împărtășit tuturor dorința ei de Crăciun: “Să fim bine și buni!”.

Pentru copiii de la HOSPICE Casa Speranței, cel mai frumos cadou e timpul de calitate, în care pot să uite de boli și tratamente și pot să-și trăiasca copilăria. Pentru unii dintre pacienții HOSPICE, acestea ar putea fi ultimele Sărbători, pe care merită să le trăiască demn alături de cei dragi. Până la finalul lunii decembrie, companiile pot dona timp de calitate fără niciun cost din partea lor, direcționând care HOSPICE 20% din impozitul pe profit al companiei (detalii pe 20.hospice.ro).