HOSPICE pentru Romania

HOSPICE S-A NASCUT DINTR-UN VIS

Un om, care a cunoscut durerea parintelui sau in lupta cu cancerul, a decis sa se faca punte pentru copiii si adultii din Romania, diagnosticati cu aceeasi boala neiertatoare. In urma cu 25 ani, Graham Perolls a deschis in Romania calea ingrijirii paliative pentru cei diagnosticati cu o boala incurabila, infiintand la Brasov Fundatia HOSPICE Casa Sperantei. Se intampla intr-un moment in care sistemul medical de stat oferea extrem de putin pacientilor cu boli incurabile. Ingrijirea paliativa vizeaza imbunatatirea calitatii vietii pacientilor si familiilor acestora atunci cand se confrunta cu problemele unei boli incurabile.

divider-green

Din anul 1992, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 20.000 de copii si adulti cu boli incurabile. Acestia au primit ingrijire adecvata la momentul potrivit, pentru a putea trai cu demnitate fiecare clipa alaturi de cei dragi.

SERVICII GRATUITE PENTRU PACIENTI

Organizatia ofera ingrijire medicala pentru pacient, sprijin social si consiliere psihoemotionala si spirituala pentru pacient si apartinatori. Serviciile sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. Intregul sprijin al fundatiei este gratuit si oferit neconditionat bolnavilor si familiilor acestora, indiferent de conditia materiala, starea sociala si mediul din care provin pacientii.

divider-green

HOSPICE, MODEL PENTRU INGRIJIREA PALIATIVA

HOSPICE Casa Sperantei este recunoscut drept centru de excelenta si ca reper în materie de educatie pentru ingrijirea paliativa, oferind cursuri de specializare pentru profesionisti din Romania si din strainatate.

divider-green

DEZVOLTARE CONTINUA

In cei 25 de ani de existenta fundatia s-a dezvoltat permanent, ajungand cu serviciile sale la din ce in ce mai multi beneficiari. In acest moment, HOSPICE Casa Sperantei are peste 240 de angajati, in doua centre cu servicii integrate, unul la Brasov si altul la Bucuresti. In paralel, organizatia lucreaza pentru infiintarea unui centru socio-medical, la Adunatii Copaceni, dedicat copiilor cu diagnostice grave si familiilor acestora.

divider-green

HOSPICE SCHIMBA VIETI

divider-green

Multi dintre copiii si adultii aflati in ingrijirea fundatiei nu isi mai pot imagina acum lupta cu boala fara ajutorul celor care le-au atins, mangaiat si pansat sufletele. HOSPICE este o casa, un refugiu, un simbol care ne aminteste tuturor ca nu suntem singuri si ca ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci cand pana si lucrurile banale ajung sa fie facute cu un efort uluitor.

divider-green